Philips en AT&T eens over verkoop telecom-activiteiten

Niet bekend

Het akkoord volgt op de intentieverklaring, in juli van dit jaar, dat Philips een belangrijk deel van zijn divisie Communication Systems aan AT&T wilde verkopen. De overname betreft cellulaire infrastructuursystemen voor mobiele telecommunicatie, intelligente transmissienetwerken, microgolftransmissie en transmissie, die nu deel uitmaken van Philips-dochters Télecommunications Radioélectriques et Téléphoniques (TRT) in Parijs en het noodlijdende Philips Kommunikations Industrie (PKI) in Neurenberg.

AT&T Network Systems neemt TRT als merknaam en als juridische eenheid over. TRT-activiteiten die geen onderdeel uitmaken van de transactie integreert Philips in andere Franse dochterbedrijven. PKI, dat tweederde van zijn 3800 werknemers ziet vertrekken, blijft onderdeel van Philips.

Het elektronicaconcern zal zich “in lijn met zijn strategie op het gebied van persoonlijke communicatie” blijven toeleggen op de produktie van basisstations voor mobiele digitale (GSM-)telefonie, telefoniesystemen voor afgelegen gebieden, apparatuur voor straalzenderverbindingen en voor draadloze toegang tot netwerken voor mobiele DECT-telefonie, transmissiesystemen en andere openbare netwerksystemen.