MeesPierson-bankier Möller nieuwe directeur optiebeurs

AMSTERDAM, 21 DEC. De Vereniging EOE heeft de bankier G. Möller aangetrokken als nieuwe algemeen directeur van de EOE-optiebeurs. Dit is gisteren bekendgemaakt. Möller (47) is op dit moment nog directeur van de Britse vestiging van de bank MeesPierson. Hij volgt bij de optiebeurs J. Kuiper op, die directievoorzitter wordt van MeesPierson.

Na zijn loopbaan in 1974 te zijn gestart bij de Amro-bank, werd Möller in 1983 treasurer bij de Deli-maatschappij onder de toenmalige directievoorzitter J.M. Hessels, die nu topman is van Vendex International. In 1987 stapte Möller over naar Pierson Heldring & Pierson, waarvoor hij de activiteiten in Londen op poten zette. Die activiteiten groeiden onder het later gefuseerde MeesPierson uit tot een groep van financiële bedrijven, waaronder een clearing-agent en commissionairshuizen, met 430 medewerkers.

In 1992 werd Möller benoemd als bestuurslid van de Londense optie- en termijnbeurs LIFFE, met aandelenopties als aandachtsgebied. Hij staat bekend om zijn kennis van financiële derivaten. Möller is ook commissaris bij de NLKKAS, een dochteronderneming van de EOE-optiebeurs. Hij zal “zo spoedig mogelijk” in dienst treden. Volgens een woordvoerder van de optiebeurs is er geen verband tussen de recente benoeming van voormalig directeur Kuiper bij MeesPierson en Möller bij de optiebeurs.

De besturen van de EOE-optiebeurs en de Amsterdamse effectenbeurs hebben voorafgaand aan de benoeming overleg gepleegd. Het gezamenlijk voornemen is dat Möller bij een fusie tussen de twee beurzen tot de Amsterdamse Beurzen Holding, die mogelijk volgend jaar al zijn beslag krijgt, wordt benoemd tot president-directeur van de nieuwe combinatie. In een eerdere versie van een mogelijke fusie, die dit jaar afketste, kreeg voorzitter B. van Ittersum van de Amsterdamse effectenbeurs de post van president-commissaris toebedeeld.