VRIJE VAL

Een Venezolaans verkeersvliegtuig met aan boord 154 passagiers is gisteren boven de Atlantische Oceaan plotseling duizend meter gevallen. Daarbij liepen 43 passagiers botbreuken en shockverschijnselen op. Het vliegtuig, een DC-10 van de maatschappij VIASA die op weg was van de Venezolaanse hoofdstad Caracas naar Rome, landde op de Canarische eilanden waar de gewonden werden behandeld. Vijf moesten daar in het ziekenhuis blijven. Volgens de inzittenden dook het toestel van het ene op het andere moment naar beneden waarbij passagiers en baggage door de cabine vlogen. “Het was een inferno”, aldus een passagier. “We vlogen zomaar een vacuüm binnen”. In augustus van dit jaar raakten meer dan dertig inzittenden van een Thais vliegtuig op een transatlantische vlucht gewond nadat hun toestel twee maal in een vrije val was geraakt. (Reuter)