Kaartverkoop twee duels Oranje stopgezet

ROTTERDAM, 20 DEC. Twee dagen na de loting voor het Europees kampioenschap is de vrije kaartverkoop al voor negen groepswedstrijden stopgezet. Het Engelse organisatiecomité heeft hiertoe besloten wegens de overweldigende belangstelling voor de betreffende duels. Onder de 'bevroren' wedstrijden bevinden zich de duels van het Nederlands elftal tegen Schotland (10 juni) en tegen Engeland (18 juni).

Volgens de Engelse voetbalbond zijn de kaartjes op de vrije markt voor beide groepswedstrijden van Oranje al uitverkocht. Ook voor drie andere duels van Schotland (twee) en Engeland (een) in Groep A zijn al geen tickets meer beschikbaar.

In februari maakt het EK-organisatiecomité de toewijzing van de kaartenpakketten voor de zestien deelnemende landen bekend. De KNVB rekent minimaal op 7.500 toegangsbewijzen per groepswedstrijd. Volgens een woordvoerder zullen die tickets langs de gebruikelijke kanalen worden verkocht.

Voor de volgende groepswedstrijden is de kaartverkoop op de vrije markt stilgelegd: 10 juni: Nederland-Schotland (Villa Park), 11 juni: Turkije-Kroatië, 14 juni: Portugal-Turkije, 15 juni: Schotland-Engeland, 18 juni: Schotland-Zwitserland en Nederland-Engeland (Wembley), 19 juni: Kroatië-Portugal en Turkije-Denemarken en Italië-Duitsland.

Het Zwitsers elftal, de vierde ploeg in Groep A, zal tijdens het EK onder leiding staan van Artur Jorge. De 49-jarige Portugees tekende gisteren een contract dat hem tot het WK van 1998 in Frankrijk verbindt aan de Zwitserse voetbalbond.

Jorge, doctor in de vreemde talen en sportleraar, treedt per 1 januari in dienst van de Zwitserse bond. Hij is de opvolger van de midden oktober naar Internazionale vertrokken Engelsman Roy Hodgson. De Brit had aangeboden Zwitserland nog te begeleiden bij het EK, maar ziet daar nu met onmiddellijke ingang van af.

Jorge werd in september bij Benfica ontslagen wegens tegenvallende prestaties. Meer succes had de Portugees vier jaar lang bij Paris St. Germain, waarmee hij in 1994 de Franse titel veroverde. (RTR/AFP)