Hoofd van omstreden KLM-dienst stapt op

AMSTELVEEN, 19 DEC. R. van Groenewoud, hoofd van de technische dienst van de KLM, stapt op. Hij heeft de directie te kennen gegeven zich te willen oriënteren op een functie buiten de luchtvaartmaatschappij. De KLM zegt dit besluit te respecteren en heeft P. Hartman, thans hoofd personeel en organisatie, benoemd tot opvolger van Van Groenewoud.

Van Groenewouds afdeling kwam dit najaar in het nieuws nadat de Rijksluchtvaartdienst (RLD) een negatief rapport had uitgebracht over de kwaliteit van het onderhoud bij de luchtvaartmaatschappij. De RLD, die toeziet op de veiligheid van het luchtvaartverkeer, gaf de Nederlandse maatschappij om die reden slechts voor één jaar vergunning. Normaal geldt een periode van twee jaar.

Op last van de RLD moet de KLM het technisch onderhoud binnen het gegeven jaar op een aantal punten verbeteren. De kritiek heeft vooral betrekking op de administratieve kant van het werk. Dat is in het gedrang gekomen als gevolg van een lopende reorganisatie, waarbij onderhoudsteams zelfstandiger zijn gaan werken.

Over de reden van zijn vertrek weigert de KLM nadere mededelingen te doen. Ook Van Groenewoud, die zijn opvolger nog enige tijd zal inwerken, onthoudt zich van ieder commentaar.(ANP)