Heidemij breidt grondreiniging naar Veendam uit

Heidemij heeft met de gemeente Veendam overeenstemming bereikt over de aankoop van 20.000 vierkante meter bedrijfsterrein op het industrieterrein De Dallen. Op het aangekochte terrein zal in de loop van 1996 een biotechnologische grondreinigingsinstallatie worden gebouwd. Doel is om met olie en aromaten verontreinigde grond te reinigen op biotechnologische wijze. Daarnaast biedt de lokatie de mogelijkheid om een mobiele scheidingsinstallatie te plaatsen, waarmee ook grond met een complexe vervuiling kan worden gereinigd.

De capaciteit van de zuiveringsinstallatie van Heidemij Realisatie bedraagt 25.000 ton per jaar. De te reinigen grond zal hoofdzakelijk worden betrokken vanuit saneringsprojecten in Groningen, Friesland en Drenthe en voor een gering deel uit Overijssel. De grond zal vrijkomen bij sanering van voornamelijk benzinestations en bedrijfsterreinen. Heidemij Realisatie werkt voor een aantal grote oliemaatschappijen die in het Noorden geen afzetmogelijkheid hebben voor verontreinigde grond.

Heidemij, dat zich marktleider noemt op de grondreinigingsmarkt, heeft al installaties staan in Dordrecht, Europoort en Moerdijk