Haan wint ook in hoger beroep van PAOK

DEN HAAG, 19 DEC. PAOK Thessaloniki heeft ook het hoger beroep in de zaak tegen Arie Haan verloren. Het hof in Den Haag wees vanmorgen de drie eisen van de Griekse club af. Het bekrachtigde daarmee het vonnis van de rechtbank in Rotterdam. PAOK eiste dat Haan terugkeerde naar zijn vorige werkgever in Thessaloniki om daar zijn contract uit te dienen. Voorts vroeg de Griekse club om een werkverbod van de oefenmeester. De laatste eis betrof een verbod voor Feyenoord Haan in dienst te nemen.

Het hof oordeelde dat de trainer recht van vrije arbeidskeuze heeft en dat de Rotterdamse club niet onrechtmatig handelt door Haan in dienst te nemen.

Het hof was verder van oordeel dat een eventuele door Haan te betalen schadevergoeding in een bodemprocedure dient te worden vastgesteld. “Dat is een van de mogelijkheden”, gaf advocaat mr. J. Loorbach van PAOK als commentaar. “Inschakeling van de Hoge Raad sluit ik uit. Dat wordt een te lange weg.” Loorbach verwacht dat partijen de onderhandelingen over een afkoopsom zullen heropenen. “Dat zal tot de snelste oplossing leiden van het conflict. Er moet natuurlijk nog wel een afkoopsom op tafel komen.” De Griekse club vroeg tijdens de eerste gesprekken met Haan een bedrag van 400.000 mark. Daarop ging de trainer niet in. Zonder tegenbod vertrok hij uit Griekenland.