'Filmpje' van De Leeuw is een publiekstrekker

AMSTERDAM, 19 DEC. De speelfilm Filmpje! van Paul de Leeuw en Paul Ruven heeft in de eerste vier dagen na de première 140.000 bezoekers gekregen en een recette behaald van 1,65 miljoen gulden.

Dit blijkt uit cijfers van de distributeur, Polygram. De film is daarmee in de eerste week bijna even succesvol als Jurassic Park en The Lion King (1994) en de James Bondfilm Golden Eye, die op dit moment zijn grootste concurrent in de Nederlandse bioscopen is. “We hadden veel van Filmpje! verwacht,” zegt een woordvoerster van Polygram, “maar vooral het succes in de provincie heeft ons verrast.” Filmpje!, een komedie rondom de Paul de Leeuw-typetjes Bob en Annie de Rooy, ging donderdag jl. in première en kreeg over het algemeen vernietigende kritieken. Met een budget van zes miljoen gulden is het een van de duurste films die in Nederland zijn gemaakt.