Brittannica verkocht aan Safra

CHICAGO, 19 DEC. De in Zwitserland gevestigde investeerder Jacob Safra heeft gisteren overeenstemming bereikt over de koop van het verlieslijdende Encyclopaedia Brittannica.

Dit is gisteren bekendgemaakt. De prijs voor de overname van de 227 jaar oude Brittannica, waaraan ooit figuren als Marie Curie en Sigmund Freud bijdragen leverden, is niet onthuld. Ook is onduidelijk wanneer de transactie wordt voltooid. Volgens is analisten is Brittannica 500 miljoen dollar waard. Het in Chicago gevestigde Brittannica is in problemen gekomen doordat het veel trager dan de concurrentie de encyclopedie op cd-rom ging uitgeven. De nieuwe eigenaar Safra is lid van een Libanese familie die een wereldwijd bankimperium ter waarde van 50 miljard dollar in handen heeft. (Reuter)