Wapens Sao Paolo

SAO PAULO, 18 DEC. Gedurende de eerste tien maanden van dit jaar zijn er in de Braziliaanse stad Sao Paulo meer moorden gepleegd dan in het gehele jaar 1994, waarin bijna 6700 mensen op gewelddadige wijze om het leven kwamen. Verwacht wordt dat het aantal moorden in 1995 ruim elf procent hoger zal uitvallen. Inwoners van de Braziliaanse stad Sao Paulo beschouwen een revolver het beste middel om zich te beschermen tegen “de moderne tijd”. Volgens een schatting van de militaire politie heeft bijna eenderde van de ruim vijftien miljoen inwoners van Sao Paulo een wapen. Daarvan zijn er anderhalf miljoen bij de militaire politie geregistreerd. Drie miljoen niet-geregistreerde wapens zouden gedragen worden in de favelas, illegaal gebouwde wijken waar vooral Brazilianen afkomstig van het platteland wonen. (AFP)