Twee doden door beijzelde wegen

DRIEBERGEN, 18 DEC. Beijzelde wegen hebben het afgelopen etmaal aan twee mensen het leven gekost.

Bij Zuidoost-Beemster in Noord-Holland kwam een 22-jarige automobilist om toen zijn auto tegen een boom botste. Volgens een woordvoerder van de Zaanse politie was het ter plekke spiegelglad. In Bergen verdronk een automobilist toen zijn auto van de Nesdijk in een sloot gleed.

Volgens de verkeerspolitie was het vanochtend ten noorden van de grote rivieren glad, met name in Noord-Holland en op de Veluwe. Op snelwegen en lokale doorgaande wegen werd gestrooid.

De A7 Hoorn-Den Oever tussen Wognum en Medemblik was uit voorzorg afgesloten. De wisselstrook bij de A1 was vandaag niet te gebruiken, doordat bij een slippartij op de A6 bij Muiden een slagboom was geraakt. In Den Haag moest een ambulance worden weggetakeld, nadat die op het Hubertusviaduct tegen een lantaarnpaal was gebotst.

In Lemmer en Sneek belandden twee personenauto's in het water, de inzittenden konden zich in veiligheid stellen. In de Zuidwesthoek en in Drachten en Heerenveen was het vanmorgen op de secundaire wegen spekglad. Er deden zich in totaal 50 aanrijdingen voor met materiële schade en enkele lichtgewonden.

Het Bogermancollege in Sneek sloot vandaag vanaf 13 uur zijn deuren, omdat minder dan de helft van de leerlingen wegens gladheid de school kon bereiken.

Tijdens de maandagochtendspits stonden er door ijzel en mist in totaal 26 files.