Sanders legt co-voorzitterschap Kunsten '92 neer

AMSTERDAM, 18 DEC. Martijn Sanders, directeur van het Concertgebouw in Amsterdam, legt zijn co-voorzitterschap van Kunsten '92 neer. Hij wordt voorzitter van de International Society for Performing Arts (ISPA). Dat is de beroepsorganisatie van managers van podiumkunstinstellingen. ISPA telt zevenhonderd leden in bijna vijftig landen. Doelstelling is het versterken van internationale contacten tussen managers van podiuminstellingen en het scheppen van kansen voor jonge managers. De organisatie vergadert twee maal per jaar, in december in New York en in juni elders in de wereld. Sanders bekleedde het voorzitterschap van Kunsten '92 samen met Frans de Ruiter. De vereniging bundelt zo'n 250 instellingen op het gebied van kunst en cultuur. (ANP)