Kunsthal verkoopt Van Meegeren

ROTTERDAM, 18 DEC. De Kunsthal in Rotterdam heeft het vorige week gekochte schilderij Het Laatste Avondmaal van Han van Meegeren alweer doorverkocht. Het schilderij, dat de meestervervalser in 1940 schilderde, gaat na de overzichtstentoonstelling over Van Meegeren naar een Nederlandse privé-verzamelaar. Directeur W. van Krimpen van de Kunshal heeft dat bevestigd. Van Meegeren schilderde het schilderij in de stijl van Vermeer. Havenbaron en kunstverzamelaar D.G. van Beuningen had er in de jaren veertig 1,6 miljoen gulden voor over. Hij was ervan overtuigd dat het door de 17de-eeuwse Delftenaar was geschilderd. De Kunsthal kocht het schilderij op een veiling in Parijs voor 113.000 gulden om er zeker van te zijn dat het niet zou ontbreken op de overzichtsexpositie van 10 februari tot en met 7 april. Over de verkoopprijs doet Van Krimpen geen mededelingen. Hij heeft al tientallen telefoontjes gehad van potentiële kopers. Zelfs een grote Nederlandse handelaar, wilde het overnemen. “Hij trok de haren uit het hoofd dat hij het in Parijs niet had gekocht.”