ING grijpt naast Budapest Bank

ING Bank is niet meer in de race voor de overneming van de Hongaarse Budapest Bank. De Hongaarse autoriteiten zijn nog uitsluitend in gesprek met GE Capital, onderdeel van het Amerikaanse conglomeraat General Electric. De bank van Internationale Nederlanden Groep heeft haar eigen bod niet verhoogd omdat dat volgens haar een juiste waarde had. De bank stelt dat ING al enige bedrijven in Hongarije bezit en dat het de Budapest Bank niet “koste wat het kost” wil overnemen. ING was geruime tijd een serieuze kandidaat voor een meerderheidsbelang in de Hongaarse staatsbank. De kansen voor de Nederlandse bank/verzekeraar waren aanzienlijk gestegen nadat Credit Suisse in maart van dit jaar had afgehaakt. Voor de Zwitsers was het struikelblok vooral de kostbare herstructurering die zij noodzakelijk achtten. De kansen voor ING slonken aanzienlijk toen in september GE Capital met een overname bod kwam. Dit onderdeel van het Amerikaanse conglomeraat General Electric zou nu de beste papieren hebben om zich binnenkort eigenaar te mogen noemen van de Hongaarse bankinstelling.