Biljartbonden bereiken alsnog overeenstemming

DEN HAAG, 13 DEC. De complete Nederlandse driebandentop kan vanaf 1 januari weer deelnemen aan titeltoernooien van de Europese (CEB) en Wereldbond (UMB). Beide internationale federaties hebben besloten de al ruim twee jaar lopende internationale schorsing van de toppers met ingang van het nieuwe jaar op te heffen. De uitsluitingen waren een gevolg van een slepend conflict tussen de internationale federaties en de professionele organisaties BWA en VDN over de manier waarop het topdriebanden georganiseerd zou moeten worden. Op dit moment staan op de lijst geschorsten ruim tachtig namen van spelers en arbiters. Tot de groep behoren onder meer driebanders die uitkomen in de Nederlandse competitie van de VDN, zoals Dick Jaspers, Raymond Ceulemans en Torbjörn Blomdahl.