Ajax wint met 3-0 van FC Utrecht.

Ajax liet in de eerste helft prachtig voetbal zien tegen FC Utrecht. Overmars scoorde na tien minuten, toen hij doelman Van Ede verraste met een strakke schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied. FC Utrecht kreeg even later een kans op de gelijkmaker, maar Graanoogst zag een puntertje net naast het doel van Van der Sar verdwijnen.

Aan de andere kant profiteerde Ronald de Boer even later van knullig balverlies van Smeets. In het strafschopgebied werd de Ajacied door Van der Net neergelegd. Litmanen benutte de terecht toegekende strafschop.

Zeven minuten voor rust scoorde de Fin opnieuw. Na een fraaie een-twee-combinatie van de tweelingbroers De Boer zag Litmanen zijn eerste inzet gekeerd door doelman Van Ede. Vervolgens scoorde hij met een bekeken lob 3-0.

Scheidsrechter Luyten legde de wedstrijd in de tweede helft korte tijd stil, omdat een deel van Utrechtse publiek antisemitische geluiden maakte.

    • Jaap Bloembergen