Schultz naar halve finales

ROTTERDAM, 16 DEC. Brenda Schultz-McCarthy heeft gisteren de halve finale van het nationale Masters-tennistoernooi bereikt. In haar eerste optreden sinds twee jaar won ze van Manon Bollegraf: 6-3 en 7-6. Ook Kristie Boogert bereikte de volgende ronde. De 21-jarige Zuid-Beijerlandse versloeg Nicole Muns-Jagerman met 6-1, 6-4 ondanks veertien dubbele fouten en twee ontstekingen onder haar knieschijf. Bij het inslaan was het nog de vraag of ze het risico aandurfde. Op doktersadvies zou ze onmiddellijk stoppen als de pijn verergerde. Boogert: “Als ik het forceer, komt mijn deelneming in de Australian Open in gevaar.”

Bij de mannen won Paul Haarhuis in de kwartfinale eenvoudig van Ralph Kok: 7-5 en 6-1. Of de nummer negentien van de wereldranglijst vandaag in actie komt, is de vraag. Zijn tegenstander in de halve eindstrijd, Dennis van Scheppingen, kampt met een knieblessure. Met de overwinning verdreef Haarhuis de bittere nasmaak van de onlangs verloren WK-dubbelfinale in zijn geboorteplaats.

Na de sneeuw had Haarhuis, die op 19 februari zijn 30e verjaardag viert, liever nog een weekje in de zon gelegen. Maar de Masters pakt hij even mee. Omdat het nu eenmaal het enige Nederlandse onderonsje is en omdat het goed is voor het wedstrijdritme. “Anders kijk je er in januari zo vreemd tegen aan.”

In Amsterdam speelt Haarhuis nog een of twee partijen. Dat hangt mede af van de vraag of hoe ernstig de knieblessure is van Dennis van Scheppingen, zijn tegenstander in de halve finale.