Opnieuw bedrijf Begemann verkocht

Koninklijke Begemann Groep, het industriële conglomeraat van de broers Joep en Jeroen van den Nieuwenhuyzen, heeft opnieuw een bedrijfsonderdeel verkocht.

Ditmaal gaat het om HDS Info Management, een automatiseringsbedrijf met vijftig werknemers en vestigingen in Amersfoort, Hengelo en Ridderkerk. Koper is Philips Communications & Processing Services, dat onlangs ook BSO/Origin heeft verworven.

Begemann is bezig met een ingrijpende financiële sanering. In totaal wil de onderneming de schuldenlast met 200 miljoen gulden terugdringen. Om dat geld bij elkaar te sprokkelen heeft het conglomeraat dit jaar de nodige bedrijven van de hand moeten doen. Begemann heeft al afscheid genomen van Docdata, de Industrial Automation Group en Holec International. Met de verkoop van de eerste twee bedrijven haalde het concern 67 miljoen binnen. Over de verkoop van Holec International en HDS geeft Begemann geen nadere financiële details. Verder gingen de G&G en Machinefabriek Stamroy dit najaar failliet en heeft Begemann een aantal kleinere activiteiten, waaronder die in Rusland, stopgezet.