Matrans neemt Morcon over

Het Rotterdamse havenbedrijf Matrans neemt Morcon, het grootste en modernste containerreparatiebedrijf van Europa, over in afgeslankte vorm.

Na een korte periode van uitstel van betaling is het aantal personeelsleden bij Morcon verminderd van 66 naar 45, aldus curator mr. J. Dingemans. Het Rotterdamse bedrijf verwacht dat Morcon volgend jaar al uit de rode cijfers zal zijn. Morcon was onderdeel van de ingestorte Russische Transworld Groep en kwam in de problemen toen de bank de kredietkraan dichtdraaide. Schuldeisers zullen genoegen moeten nemen met minder dan de helft van hun vorderingen van in totaal 15 miljoen gulden.

Matrans, een onderneming met 135 mensen in dienst, nam eerder dit jaar de containersjorafdeling (21 mensen) over van het Rotterdamse bedrijf Oceana, eveneens onderdeel van Transworld.