DuPont verkoopt diagnostiekdochter

DuPont en Dade International hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van In-Vitro Diagnostics (IVD) van DuPont Medical Products aan Dade International.

Samengevoegd zullen IVD en Dade een omzet op jaarbasis behalen van bijna een miljard dollar (1,62 miljard gulden).

IVD is leverancier van klinisch-chemische systemen voor ziekenhuizen. In 1994 werd een omzet behaald van 326 miljoen dollar. De winst voor belastingen kwam uit op 21 miljoen dollar. Er staan produktiefaciliteiten in de Amerikaanse steden Glasgow (Delaware) en Newton (Connecticut). Daarnaast zijn er vestigingen in Genève en in Tokio. IVD heeft totaal 1800 mensen in dienst.

Dade International heeft zijn hoofdkantoor in Deerfield (Illinois). Het bedrijf telt 4000 werknemers en had vorig jaar een omzet van 625 miljoen dollar. Het vervaardigt produkten op het gebied van bloedstolling, microbiologie, cardiale immunodiagnostiek, laboratoriumapparatuur en klinische chemie.