Bakker (2)

Ik schaam mij te moeten werken in een academisch ziekenhuis waar abortussen worden gepleegd omdat vrouwen op wintersport willen.

Ik schaam mij dat mijn ziekenhuis niet bereid is tot het doen van stervensbegeleiding maar liever een spuitje geeft “om er vanaf te zijn”. Ik schaam mij dat dit ziekenhuis ongewenste kinderloosheid oplost middels IVF, met als belangrijkste doel te kunnen experimenteren met de vruchten. Ik betreur het dat ik als lid van de Ethische Commissie Patiëntenzorg in de tijd van de conceptie van het 'euthanasie-protocol' gedacht heb op een zuivere manier aan dit protocol te hebben gewerkt. Ik schaam mij te zijn ingevoerd in de privéproblematiek van de heer Bakker en te moeten lezen hoe hij zijn vrouw voor het ganse volk voor schut zet. Kortom, ik weet niet of ik nog langer in dit ziekenhuis kan werken.

Nee, het is anders: ik schaam mij onderdeel te zijn van een ziekenhuis met een medische directeur die zijn ongenuanceerde mening ventileert en vooral zijn plaats niet kent.

    • M.C.A. van Leeuwen