Africa Cup met Nigeria

LAGOS, 16 DEC. Het militaire bewind in Nigeria heeft het nationale voetbalteam gisteren toestemming gegeven om volgende maand deel te nemen aan de strijd om de Africa Cup in Zuid-Afrika. De relaties tussen Zuid-Afrika en Nigeria raakten vorige maand vertroebeld na een oproep van de Zuidafrikaanse president Nelson Mandela tot een internationale boycot wegens de executie van negen milieu-activisten.

Jim Nwobodo, de Nigeriaanse minister van sport, verklaarde gisteren in Lagos dat de regering na ampel beraad had besloten dat politiek en sport gescheiden moeten blijven. Slechts de wereldvoetbalfederatie kan deelname van de titelverdediger nu nog blokkeren. Onlangs trok de Zuidafrikaanse voetbalbond een uitnodiging voor het team van bondscoach Jo Bonfrère in voor deelname aan een vierlandentoernooi.