Fundamentalisten II

RABAT, 15 DEC. De Marokkaanse autoriteiten hebben de beperkende maatregelen rond Marokko's meest vooraanstaande moslim-fundamentalistenleider, die sinds zes jaar onder huisarrest staat, versoepeld, kennelijk voorafgaand aan zijn volledige invrijheidstelling. Abdsalam Yassine ontving gisteren voor het eerst bezoekers zonder officiële toestemming. Een hoge Marokkaanse functionaris zei woensdag dat de regring op korte termijn een eind ging maken aan wat hij betitelde als de “politiebescherming” van Yassine. De Marokkaanse minister voor mensenrechten heeft gezegd te zullen proberen Yassine te overreden een politieke partij zonder religieuze ondertonen op te richten. Yassine, die de Westerse beschaving als barbaars en materialistisch heeft afgedaan, maar koning Hassans gezag accepteert, is geestelijk leider van de in 1990 verboden, fundamentalistische Al-Adl wal-Ishane beweging. (Reuter)