Fundamentalisten I

DAMASCUS, 15 DEC. De Syrische regering heeft de laatste tien dagen ongeveer 1.200 leden en aanhangers van de verboden Moslimbroederschap in vrijheid gesteld. Verdere vrijlatingen in het kader van de 25ste verjaardag van de machtsgreep van president Hafez al-Assad worden verwacht, aldus regeringsfunctionarissen en politieke zegslieden in Damascus. De fundamentalistische Moslimbroederschap voerde in het begin van de jaren tachtig een reeks bloedige bomaanslagen uit, waarna de regering een gewapende opstand van de groep in de stad Hama met groot geweld neersloeg. Het was de eerste keer dat een dergelijke groep Moslimbroeders werd vrijgelaten. De Syrische regering liet vorig jaar ook een aanzienlijk aantal politieke gevangenen vrij, maar daarbij ging het voornamelijk om afvallige aanhangers van de regerende Ba'athpartij. (Reuter)