Direktbank blijft in Amsterdam

Direktbank, de bankdochter van Credit Lyonnais Bank Nederland, blijft in Amsterdam en hoeft niet te verhuizen naar Rotterdam, zo heeft de Belgische Generale Bank, die Credit Lyonnais Bank Nederland eerder dit jaar overnam, beslist. Bij de Direktbank werken ruim honderd mensen.

Direktbank is een zelfstandige bedrijf binnen CLBN, dat deze maand wordt omgedoopt tot Generale Bank. Direktbank is gespecialiseerd in hypotheken, doorlopend krediet en sparen. De distributie loopt vooral via zelfstandige tussenpersonen. De andere activiteiten in het Amsterdamse kantoor aan de Nachtwachtlaan moeten wel in de loop van volgend jaar naar Rotterdam verhuizen. De bank denkt hierdoor doelmatiger te kunnen werken. Het gaat om de afdelingen effecten, factoring and leasing, CLN Oyens Trust en CLN Oyens. In totaal werken bij deze bedrijfsonderdelen 300 mensen.

De Direktbank is sinds 1983 in Amsterdam gevestigd. Waarschijnlijk is dat na het vertrek van de andere diensten het pand aan de Nachtwachtlaan in Amsterdam-West zal worden verruild voor een kleiner gebouw elders in de hoofdstad.