Voorstellingen theater afgelast

ROTTERDAM, 14 DEC. Toneelgroep Amsterdam (TGA) heeft tot en met zaterdag de voorstellingen van Barnes' Beurtzang afgelast wegens ziekte van Lineke Rijxman, een van de hoofdrolspeelsters. Barnes, in de regie van Gerardjan Rijnders, is een co-produktie van TGA en de Blauwe Maandag Compagnie die op 6 december in première ging in het eigen theater op het terrein van de voormalige Westergasfabriek. Het stuk zal daar nog te zien zijn van 18 tot en met 23 december.

Ook Het Nationale Toneel ziet zich genoodzaakt een produktie af te gelasten. Regisseur Dirk Tanghe is wegens ziekte niet in staat de produktie van Molières Le Misanthrope te voltooien. Het stuk zou 19 januari in première gaan. Het gezelschap heeft gezocht naar een andere regisseur of een nieuw project, maar dat stuitte op problemen gezien de verwevenheid van bezetting, stuk en regisseur. (ANP)