Transcarbo naar Rugby Holding

Rugby Holding uit Gorredijk - een volledige dochter van de Britse Rugby Group - wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe eigenaar van Transcarbo Kunststof Ramen uit Heerlen. De aandeelhouders van beide ondernemingen voeren gesprekken over een overname.

Rugby Holding is werkzaam op het gebied van vervaardiging en toelevering van staal, cement en houtprodukten aan de bouw. De onderneming heeft in Nederland een omzet van 250 miljoen gulden en heeft 1100 werknemers.

Transcarbo is met honderd werknemers een van de grotere fabrikanten van kunststof kozijnen in Nederland. Het is de bedoeling dat de onderneming na de overname haar eigen identiteit behoudt en zelfstandig op de Nederlandse en Duitse markt blijft werken.

Beide ondernemingen zien hun marktpositie door de samenwerking sterker worden. De overneming heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid en de positie van het management bij Transcarbo.