Rabobank ook met beursorderlijn

De Rabobank gaat binnenkort als laatste van de drie grote banken ook een telefonische beursorderlijn tegen een goedkoop tarief op de markt brengen. Met zijn tarieven zit de Rabobank vlak bij die van concurrenten ABN Amro, die onlangs aan zijn klanten zijn Beleggingslijn beschikbaar stelde, en Postbank (onderdeel van ING) die zijn Beursorderlijn introduceerde.

De Rabobank heeft het nieuwe initiatief en de daarbij behorende tarieven vroegtijdig bekend gemaakt om het weglopen van klanten te voorkomen. De bank had van verschillende zijden signalen ontvangen dat een goedkopere beurslijn op prijs zou worden gesteld. De nieuwe faciliteit zal in februari 1996 in gebruik worden genomen.

Met de Rabobank Orderlijn kunnen rekeninghouders effectenorders plaatsen op de Amsterdamse Effectenbeurs en de EOE Optiebeurs tegen sterk verlaagde tarieven. Een order met een omvang van 1000 gulden kost dan bij de Rabobank 26,50 gulden tegen 42 gulden indien de order langs de reguliere weg via een plaatselijk kantoor zou worden geplaatst. Deze order uitgevoerd via ABN Amro Beleggingslijn resulteert in 32,50 gulden kosten, uitgevoerd via de Postbank Beursorderlijn in 26 gulden kosten.

Een effectenorder van 10.000 gulden vergt via Rabobank 85 gulden aan kosten, uitgevoerd via ABN Amro 90 gulden en via de Postbank 80 gulden.

Ook maakte eind vorige maand de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) samen met Bank Labouchere bekend een beursordersysteem wereldkundig waarmee tegen een absoluut bodemtarief effectenorders kunnen worden uitgevoerd. Om daarvan gebruik te maken is het lidmaatschap van VEB noodzakelijk en moet evenwel een eenmalige (levenslang geldige) afkoopsom worden betaald voor bewaarloon en andere kosten.