Overneming Holec aan UBS rond

De voorgenomen verkoop van het tot de Begemann Groep behorende Holec International in Hengelo aan een bankensyndicaat onder leiding van UBS Capital, een dochter van Union Bank of Switzerland, is afgerond. Per 13 december zijn de afdelingen laagspanning, middenspanning en algemene toeleverantie in Hengelo aan UBS overgedragen. Dit heeft Begemann donderdag bekendgemaakt.

De afgestoten activiteiten vertegenwoordigen een omzet van 350 miljoen gulden. Bij Holec Hengelo werken 1500 mensen. Het bedrijfsonderdeel Power Protection Group blijft binnen Begemann fungeren onder de naam Holec Power Protection. Voor de werkgelegenheid van de 150 personeelsleden bij dit bedrijfsonderdeel hebben de bonden eerder garanties gekregen.

Het bankensyndicaat bestaat uit UBS Capital, Union Bank of Switzerland en de Britse durfkapitaal-bank CINVen. UBS is van plan de Holec-bedrijven drie tot vijf jaar aan te houden en ze dan naar de beurs te brengen. De bonden zijn niet gerust op het behoud van werkgelegenheid bij Holec Power Protection, het zorgenkindje van de groep. Op den duur vrezen de bonden banenverlies.

Holec International heeft na een aantal moeilijke jaren de weg omhoog teruggevonden. Vorig jaar eindigde het bedrijf nog op een verlies van 5 miljoen gulden op een omzet van 450 miljoen gulden. Bij een reorganisatie zijn vorig jaar 300 banen geschrapt. Verwacht wordt dat 1995 in de zwarte cijfers zal worden afgesloten.