Foto

Foto: VERONA - Een Roemeens verkeersvliegtuig is gisteravond tijdens de start verongelukt op het vliegveld van de Italiaanse stad Verona. Alle inzittenden - 49 passagiers en vier bemanningsleden - kwamen daarbij om het leven. Het toestel was een tweemotorige Antonov 24 van Russische makelij van de Roemeense luchtvaartmaatschappij Banat Air en had als bestemming Timisoara. Het toestel is van een hoogte van 150 meter neergestort. Volgens de directeur van het vliegveld viel het toestel scherp naar beneden toen het een bocht naar rechts wilde maken, kort nadat het was opgestegen. Reddingswerkzaamheden werden gehinderd door sneeuw en een sterke wind. Onder de slachtoffers zijn Italianen, Roemenen, inwoners van voormalig Joegoslavië en een Nederlandse man, van wie de identiteit bekend is bij de Italiaanse politie. De familie van het Nederlandse slachtoffer was vanmorgen nog niet op de hoogte gebracht. (Foto AP)