Diamantverkoop De Beers omhoog

Diamantproducent De Beers heeft dit jaar voor 4,53 miljard dollar (7,3 miljard gulden) aan ruwe diamant verkocht. Dat is 6,6 procent meer dan het verkoopbedrag in 1994 toen voor 4,25 miljard dollar werd verkocht. Het concern heeft met zijn Central Selling Organisation (CSO) ongeveer driekwart van de wereldmarkt voor ruwe diamant in handen. De Beers maakte bekend dat CSO bezig is met onderhandelingen over een herziening van het met Rusland gesloten contract over de verkoop van Russische diamanten. Het lopende contract loopt op 31 december af.

De afzetgroei wordt vooral toegeschreven aan een toenemende vraag naar diamant voor sieraden. In het tweede halfjaar stegen de verkopen tot 1,99 miljard dollar met bijna 19 procent boven die behaald in de eerste helft van vorig jaar (1,67 miljard dollar).