Boetes Utrecht vervallen door vormfouten

ZEIST, 14 DEC. FC Utrecht ontloopt boetes van in totaal 125.000 gulden door vormfouten bij de KNVB. Het gaat om twee geldstraffen voor wanordelijkheden in september bij de duels tegen Go Ahead Eagles en Roda JC. Ze vervallen omdat de tuchtcommissie van de voetbalbond zich niet bevoegd achtte in de zaak opnieuw een uitspraak te doen. De club kreeg de straffen opgelegd op basis van het nieuwe Uitvoeringsbesluit Bestuur Betaald Voetbal. Daarin zijn afspraken vastgelegd die een rustig en ongestoord competitieverloop moeten garanderen.

Het bestuur van FC Utrecht tekende protest aan tegen het oordeel van de tuchtcommissie. De commissie van beroep vernietigde de uitspraak en gaf de zaak terug aan de tuchtcommissie. Die kwam tot de conclusie dat een terugverwijzing van deze zaak in strijd is met het Uitvoeringsbesluit. De vernietiging door de beroepscommissie blijft dan van kracht.