Sumitomo neemt vestigingen Daiwa in VS over

TOKIO, 13 DEC. De Japanse Sumitomo Bank neemt de Amerikaanse vestigingen van de in opspraak geraakte Daiwa Bank over. Dit meldde de Japanse zakenkrant Nihon Keizai Shimbun vanmorgen. Alleen de Fed, het bestuur van de Amerikaanse centrale banken, moet nog toestemming geven. Daiwa Bank kreeg vorige maand te horen dat zij haar activiteit in de VS moet staken. De Fed strafte daarmee de bank voor de misstap van een obligatiehandelaar van haar vestiging in New York. Die had in de loop van de jaren 1,1 miljard dollar aan verliezen opgebouwd. Hij had dat weten te verhullen met valse papieren. Al enige tijd doen berichten de ronde dat Sumitomo in de markt is voor een volledige overname van Daiwa. Daardoor zou de grootste bank van Japan ontstaan, met een balanstotaal van 700 miljard dollar. Maar topman Toshio Morikawa van Sumitomo zei maandag nog dat er geen fusiebesprekingen lopen. (KRF)