Overnamebod op Wolff van Rexel

De Franse elektrotechnische groothandel Rexel heeft een bod uitgebracht op de uitstaande aandelen van branchegenoot Handelmaatschappij v/h Joh. Wolff & Co. uit Gouda. Rexel bezit al een belang van 36,65 procent. Bovendien beschikt Rexel over een optie op een pakket van 12,35 procent.

De overname wordt gesteund door het bestuur van Wolff. Voor de overname van het restbelang heeft Rexel ongeveer 12 miljoen gulden over, ofwel 71 gulden per aandeel. Dinsdag sloot het aandeel Wolff op de effectenbeurs op 64 gulden.

Wolff heeft moeilijke jaren beleefd. Door een slechte resultatenontwikkeling teerde het eigen vermogen in van 35 miljoen eind 1991 tot ruim 19 miljoen eind 1994. Het aantal werknemers bedraagt nu 215. Eind 1993 waren dat er ongeveer 400.

Sinds 1991 wordt geen winst meer geboekt. Over het eerste halfjaar van 1995 wist Wolff het verlies te verminderen met een miljoen tot 140.000 gulden. De omzet steeg in de eerste zes maanden met 2,9 miljoen tot 74,4 miljoen gulden, vooral door het herstel van de markt voor licht- en elektrotechnische installaties. Voor geheel 1995 verwacht Wolff quitte te spelen of een kleine winst te boeken.

Rexel behaalt met ruim 11.500 medewerkers een omzet van ruim 7 miljard gulden. De in Parijs gevestigde onderneming is één van de grootste elektrotechnische groothandels in Europa. Rexel maakt deel uit van de Pinault-Printemps-Redoute groep.