Nominaties voor Joris Ivens Award

AMSTERDAM, 13 DEC. De jury van het achtste International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) heeft gisteren twee Franse films en een Duitse genomineerd voor de donderdagavond uit te reiken Joris Ivens Award. In aanmerking komen Coûte que coûte, het portret van een traiteursbedrijf in Nice, geregisseerd door Claire Simon; Délits flagrants, waarin Raymond Depardon de voorgeleiding van kleine criminelen aan een Parijse officier van justitie vastlegt; en Labendig van Hannes Schönemann over een psychiatrische inrichting in de voormalige DDR.

Een aparte jury nomineerde drie videodocumentaires voor een nieuwe prijs, de Zilveren Wolf. Het zijn de Belgische documentaire Gigi & Monica van Yasmina Abdellaoui en Benoît Dervaux; de Israelische produktie 6 open, 21 closed van Amit Goren; en de Britse televisieproduktie The Virtual Wasteland van Mark Harrison en Leanne Klein. De winnaar wordt vanavond bekendgemaakt en uitgezonden op Nederland 3 in het cultuurprogramma Het uur van de wolf.