Compromis over verdeling tv-gelden

LIVERPOOL, 13 DEC. De clubs uit het Nederlandse betaald voetbal zijn het eens geworden over de verdeling van het geld dat binnenkomt uit rechtstreekse uitzendingen van wedstrijden. Dat meldde de KNVB gisteravond tijdens een receptie in Liverpool. De rechtstreekse uitzendingen maken 20 procent uit van de totale opbrengst van de verkoop van tv-rechten over het Nederlandse competitie- en bekervoetbal. Van die 20 procent wordt een kwart gelijkelijk verdeeld over de 36 betaalde voetbalorganisaties. De overige 75 procent komen op een ladder van prestaties van de clubs per seizoen. Eindklasseringen, kampioenschappen, titels, bekerronden en periodetitels zullen meetellen. Tijdens de laatste vergadering betaald voetbal op 13 november was dit een omstreden punt. Een speciale commissie kwam naderhand met dit voorstel. Slechts vier clubs stemden tegen: Feyenoord, AZ, Den Bosch en Dordrecht'90.