CITROEN-SHORTBREAD REEPJES

Deze makkelijk te maken kersttraktatie kunt u tot twee weken in de koelkast bewaren.

Voor circa 18 reepjes:

Korst:

150 gram bloem

125 gram kristalsuiker

125 gram boter

Citroenroom:

125 gram kristalsuiker

2 eetlepels bloem

1 theelepel bakpoeder

theelepel zout

geraspte schil van 1 citroen

2 eetlepels vers citroensap

2 grote eieren

poedersuiker

Doe voor de korst de bloem en suiker in een kom. Snijd de boter met twee messen of met een deegsnijder door de bloem en suiker tot u een kruimelig mengsel hebt. Druk dit mengsel uit op de bodem van een licht ingevette vorm van 20 centimeter. Zet de vorm in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven en bak de korst circa 15 minuten of tot de randen goudbruin zijn. Neem uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen.

Maak de citroenroom. Doe de suiker, bloem, het bakpoeder, zout en de citroenschil in de kom en meng goed. Klop het citroensap door de eieren. Klop het sap-eimengsel door het suikermengsel tot een glad geheel. Giet dit mengsel over de lauwe korst. Zet de vorm terug in de oven en laat 15 minuten bakken, of tot de citroenroom gestold is. Strooi poedersuiker over de bovenkant en laat in de pan afkoelen. Snijd in reepjes.

    • Kim Maclean