Californië flexibel over elektro-auto

LOS ANGELES, 13 DEC. De Amerikaanse staat Californië wil niet langer vasthouden aan de eis dat vanaf 1998 2 procent van de personenauto's wordt aangedreven door een elektromotor. De milieu-autoriteiten zeggen dat ze zich flexibeler willen opstellen, omdat het er naar uitziet dat pas over een jaar of zes voldoende krachtige accu's op de markt komen. De dichtstbevolkte staat van de VS, met in de Los Angeles de meest verontreinigde lucht, had in 1990 de eis ten aanzien van het aantal elektrische auto's geformuleerd. In 2003 zou het percentage al op 10 moeten liggen. Probleem is dat de auto's met een elektromotor nog een beperkte actieradius hebben en dat het opladen van de accu's veel tijd in beslag neemt. Chrysler en Ford kwamen gisteren overigens overeen dat zij voor elektrische auto's een zelfde oplaadsysteem zullen gebruiken in de hoop dat hierdoor een standaard zal ontstaan. (DPA, AP)