Rapzanger D. Robinson (28) overleden

NEW YORK, 12 DEC. Darren Robinson, met zijn ruim tweehonderd kilo een van de zwaargewichten van de rapgroep Fat Boys, is zondag op 28-jarige leeftijd overleden in zijn woning in New York. Hij stortte in nadat hij voor vrienden had gezongen. Volgens zijn broer en manager van de band Curt had Darren al enige tijd griep.

Robinson maakte met zijn ritmische keelgeluiden naam als de 'menselijke ritme-box' van de Newyorkse rappers. Samen met Mark Morales, bijgenaamd 'Prince Markie Dee' en Damon Wimbley alias 'Kool Rocksi', vormde hij de Fat Boys. Het drietal woog samen bijna vierhonderd kilo. De groep werd ontdekt tijdens een rap-concours in New York in 1984, toen onder de naam Disco 3. Van hun albums zijn miljoenen exemplaren verkocht.

Nadat het succes van de Fat Boys in 1991 minder werd, verliet Morales de groep en richtten Robinson en Wimbley zich op het produceren van rap-muziek. Ze presenteerden regelmatig een rap-programma op MTV. (DPA)