Openbaar vervoer (1)

Om te voorkomen dat Marieke de Mooij inderdaad, zoals zij schrijft in NRC Handelsblad, 30 november, een tweede auto gaat aanschaffen, en de wegen rond Schiphol nog verder verstopt raken, geef ik graag een paar tips voor het gebruik van het openbaar vervoer in haar woonplaats Badhoevedorp.

Badhoevedorp heeft een rechtstreekse busverbinding met Schiphol-Centrum-NS. Elk half uur van zes uur 's ochtends tot twaalf uur 's avonds, reistijd twaalf minuten. En vandaar gaan er treinen naar alle delen van Nederland. Bovendien doet Schiphol er alles aan, er zijn winkels en horecagelegenheden, om het overstappen te veraangenamen. Er is grote kans dat de stem van mevrouw De Mooij inderdaad bij de vervoersbedrijven wordt gehoord, iets waar zij nadrukkelijk om vraagt. Amsterdam Airport Schiphol ervaart in de samenwerking met de vervoersbedrijven dat NZH, GVB en NS zich graag inspannen om het vervoer, in dit geval naar en van de luchthaven, te verbeteren en tegemoet te komen aan de wensen van (potentiële) klanten. Maar niet alles kan direct worden gerealiseerd en ook hier zijn de financiële middelen niet onbegrensd. De vervoersbedrijven en Schiphol hebben er groot belang bij dat het openbaar vervoer voor de klant een aantrekkelijk produkt is. Mevrouw De Mooij, probeer daarom of het reizen via Schiphol beter bevalt.

    • F.W.G.M. Sam