Kritiek cricketcoach op oefenprogramma

NAIROBI, 12 DEC. Bondscoach David Trist van het Nederlands cricketteam heeft gisteren zijn ongenoegen geuit over de International Cricket Council (ICC). Trist betreurde het dat de internationale bond geen interlands heeft georganiseerd ter voorbereiding op het wereldkampioenschap.

Nederland, Kenia en de Verenigde Arabische Emiraten debuteren op het WK, dat in februari en maart van volgend jaar in India, Pakistan en Sri Lanka wordt gespeeld.

“We accepteren het strakke schema van de nationale teams van de grote cricketlanden”, lichtte Trist toe. “Die spelen tegen elkaar in de test matches. Maar we zouden het waarderen als de grote landen gestimuleerd worden om ons voor toernooien tegen hun B-teams uit te nodigen. Dan hadden we enig idee gehad wat ons tijdens het WK te wachten staat.”

Het Nederlandse team is zondag in Nairobi gearriveerd om vier eendaagse wedstrijden tegen Kenia te spelen. “Men zou van de ICC verwachten dat ze een programma hadden opgesteld”, vervolgde de Nederlandse bondscoach. “Gezien de enorme taak die ons te wachten staat op het WK. De Emiraten hadden het geluk al een toernooi te spelen met Sri Lanka, Pakistan en India. Ook Kenia is hier een keer tegen India uit gekomen.”

Trist riep op tot meer samenwerking tussen de grote cricketlanden en de teams van opkomende landen. Hij schaarde zich achter het voorstel van Kenia om eendags-wedstrijden te organiseren met alle aangesloten landen van het ICC. (Reuter)