Havelange wil WK voetbal 2006 in Zuid-Afrika

PARIJS, 12 DEC. FIFA-voorzitter Joao Havelange vindt dat het wereldkampioenschap voetbal in 2006 in Zuid-Afrika moet worden gehouden. Met die uitspraak in de Franse krant Le Monde heeft de Braziliaanse leider van de wereldvoetbalbond zich tegen de opvatting van de Europese bond, de UEFA, gekeerd. Deze wil dat het WK vanaf 2006 over de aardbol roteert, te beginnen in Duitsland, dat zich al kandidaat heeft gesteld voor het WK in dat jaar.

Havelange houdt er een andere mening op na. “De Europeanen willen kennelijk eerst zichzelf bedienen voor ze anderen laten meedelen, terwijl ze tot nu toe steeds om de acht jaar een WK mochten organiseren”, aldus Havelange. “De FIFA wil echter aan alle belanghebbenden denken.” Hij heeft een voorkeur voor Zuid-Afrika, onder andere omdat het WK nog nooit op het Afrikaanse continent is gehouden.