Voetbal Italie

In de Italiaanse competitie verloor koploper AC Milan twee punten in het thuisduel tegen Napoli. Beide clubs kwamen niet tot scoren. Napoli-doelman Taglialatela was de held van de avond. Hij stopte een strafschop van Baggio en verrichtte een aantal fantastische reddingen.

Achtervolger Parma bleef voor de tiende achtereenvolgende maal ongeslagen en verkleinde de achterstand op Milan tot twee punten. In het thuisduel tegen Lazio won de provincieclub met 2-1. International Zola zorgde voor de winnende treffer. De Colombiaanse artiest Asprilla komt weer langzaam in vorm. Gisteren maakte hij met een subtiele hakbal de eerste treffer voor Parma.

Sampdoria bezorgde Juventus de vierde nederlaag in deze competitie. Zonder de Nederlandse international Seedorf versloeg Sampdoria de landskampioen met 2-0. Chiesa maakte beide doelpunten. De Nederlanders Kreek en Van Utrecht vierden met Padova een 2-1 zege op Internazionale.