Qatar boycot bijeenkomsten van Golf-raad

DOHA, 11 DEC. Qatar zal alle bijeenkomsten van de Samenwerkingraad van de Golf (GCC) boycotten waaraan de nieuwe secretaris-generaal van de organisatie, de Saoediër Jameel al-Hujilan, deelneemt. Dat heeft de Qatarese minister van buitenlandse zaken, sjeik Hamad bin Jasem al-Thani, zaterdag in Doha meegedeeld, drie dagen nadat zijn land uit woede over Hujilans benoeming was weggebleven van de slotzitting van de topconferentie van de GCC in Oman.

Qatar had een eigen kandidaat voorgesteld. Een Qatarese krant schreef tegelijk dat het land zich gefrustreerd voelt door wat het ziet als een campagne om Qatar binnen de GCC, die door Saoedi-Arabië wordt gedomineerd, te marginaliseren. Qatar heeft een reeks meningsverschillen met Saoedi-Arabië. (Reuter, AFP)