Philips haalt produktie terug uit Hongkong

ROTTERDAM, 11 DEC. Medio 1996 zal Philips de produktie van LCD-schermen in Hongkong terughalen naar zijn vestiging in Heerlen. Volgens Philips zal het bedrijf in april volgend jaar een wervingscampagne voor honderd nieuwe medewerkers, voornamelijk vrouwen, starten. Philips zoekt tachtig lbo'ers en twintig personen op mbo- en hbo-niveau. De lbo'ers worden aangetrokken voor de eindmontage.

Om goedkoper te kunnen produceren, verplaatste Philips in 1990 de eindmontage van de LCD-schermen van Heerlen naar Hongkong. LCD-glasschermen zijn met vloeibaar kristal gevuld, worden elektronisch aangestuurd en onder meer gebruikt in audio- en video-apparatuur, autoradio's en mobiele telefoons. Philips brengt de produktie terug naar Heerlen om direct op de afzetmarkt en dichtbij de concurrentie te zitten. Dat voordeel blijkt, volgens Philips, inmiddels veel belangrijker te zijn dan het nadeel van de hogere produktiekosten in Limburg. In de Limburgse Philips-vestiging werken nu 230 mensen. Philips denkt dat de omzet van de LCD-fabriek zich in de komende vier jaar zal verviervoudigen.