Koudegolf treft noorden van de VS

WASHINGTON, 11 DEC. Het noorden van de Verenigde Staten wordt getroffen door een koudegolf.

Met name Chicago kent een noodsituatie. De temperatuur daalde er in de nacht van zaterdag op zondag tot min 34 graden Celsius. Een snijdende wind maakte het nog extra koud. Hulpverleners gingen 's nachts de straat op om daklozen naar warmere onderkomens te brengen.

Van Minnesota tot Maine viel sneeuw: enorme pakken van vijftien centimeter tot één meter dik. In Minnesota vroor het gisteren achttien graden en zelfs in Houston in het zuidelijke Texas werd het niet warmer dan tien graden.

De sneeuw en het ijs veroorzaakten tal van verkeersongelukken. Scholen werden gesloten en voorstellingen en wedstrijden afgelast. In Washington is de temperatuur gematigder: hier vroor het slechts vier graden.

De koudegolf, afkomstig uit Alaska, heeft ook Canada stevig in zijn greep. (AFP)