Coureur Senna verongelukt door breuk stuurstang

LONDEN, 11 DEC. Het ongeluk dat vorig jaar de Braziliaanse Formule I-coureur Ayrton Senna het leven kostte was het gevolg van een breuk in de stuurstang die slecht gelast bleek te zijn. Dat is de conclusie van het 600 pagina's tellende rapport over de oorzaak van het ongeluk op het circuit van Imola. Volgens News of the World, dat beslag heeft gelegd op een kopie van het rapport, heeft het onderzoeksteam onder leiding van professor Lorenzini vastgesteld dat de stuurstang in tweeën was gesneden en daarna zo slecht was gelast dat hij de druk tijdens de wedstijd niet kon weerstaan. De stuurstang was op verzoek van Senna ingekort. De Braziliaan knalde tijdens de Grand Prix van San Marino met 305 kilometer per uur tegen een muur en overleed kort daarna in het ziekenhuis.