Vervoer naar Liverpool probleem fans

DEN HAAG, 9 DEC. Duizenden fans van het Nederlands voetbalelftal die een kaartje hebben voor de beslissingswedstrijd Nederland-Ierland in Liverpool, komende woensdag, hebben grote problemen met het vervoer naar deze Engelse stad. Voor en na de wedstrijd zijn vrijwel alle vliegtuigen en veerboten volgeboekt. Oranje-fans zonder vervoer zouden in Noord-Frankrijk de boot kunnen nemen van Calais naar Dover in Zuid-Engeland. Op die boten, die veelvuldig op en neer varen, is nog wel plaats, maar daar moet door de stakingen in Frankrijk rekening gehouden worden met vertragingen. Volgende week reizen zo'n 14.000 supporters naar Liverpool, waarvan 7000 tot 8000 op eigen gelegenheid. Inzet van het duel is de laatste open plaats voor het Europees kampioenschap in Engeland.

Op verzoek van de Engelse politie zullen tien Nederlandse politiefunctionarissen in Liverpool assisteren bij de handhaving van de veiligheid rond en tijdens de wedstrijd. Bovendien zullen op alle bussen uit Nederland twee stewards worden ingezet.