Vertrouwen Franse consument in gedaald

PARIJS, 9 DEC. Het vertrouwen van de Franse consument in de economie is in november voor de derde achtereenvolgende maand achteruitgegaan. Het bureau voor de statistiek in Parijs is na zijn maandelijkse onderzoek tot de conclusie gekomen dat het consumentenvertrouwen is gedaald tot het laagste peil sinds juli 1993, toen Frankrijk midden in een recessie zat. Het onderzoek werd afgerond voordat de sociale onrust uitbrak. Deskundigen verwachten dat de index van het consumentenvertrouwen in december verder daalt. De Franse consument voelt zich ontmoedigd door de economische groei in het derde kwartaal, die slechts 0,2 procent bedroeg. De Franse consumenten gaan weer denken aan sparen in plaats van aan geld uitgeven. Een van de redenen daarvoor is de toenemende werkloosheid. Die blijft ook groeien door de stakingen. (Reuter, AFP)