Jackson had kunnen sterven

NEW YORK, 9 DEC. Volgens de artsen die hem behandelen had popster Michael Jackson kunnen sterven als hij niet onmiddellijk medische hulp had gekregen nadat hij afgelopen woensdag instortte tijdens de repetities voor een televisieshow in het Beacon Theatre in Manhattan. Volgens de arts William Alleyne van het Beth Israel North Hospital waar de 37-jarige, half-bewusteloze Jackson in allerijl werd heengebracht, verkeerde de zanger in een shock-toestand, had hij uitdrogingsverschijnselen en hartritmestoornissen en een veel te lage bloeddruk en bleek hij een virale darminfectie te hebben. Hij noemde de toestand van Jackson, die op de intensive care ligt, 'ernstig, maar niet meer levensbedreigend'. De televisieshow waarvoor Jackson repeteerde, een concert met de Franse mime-artiest Marcel Marceau, getiteld 'Michael Jackson: One Night Only', is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De show zou zondagavond worden uitgezonden en zou naar schatting wereldwijd door 250 miljoen mensen bekeken zijn. In 1993 leed Jackson ook al aan uitdroging. Later gaf hij toe verslaafd geraakt te zijn aan pijnstillers.